Den rigtige forskel på ægte pels og falsk pels

Hvad er forskellen på ægte pels og falsk pels?

Er du i gang med at kigge på pels? Ved du ikke helt, om du vil have ægte eller imiteret pels? Der er rent faktisk en stor forskel på de to. Begge typer har både fordele og ulemper, som du skal kende til, før du vælger at købe din pels. Læs med herunder.

Danskere har altid været glade for pels. Tilbage før årtusindeskiftet var det ægte pels, som især prægede modescenen over hele landet. Dog er der en anden spiller, som er blevet meget populær i 1990’erne og frem, nemlig falsk pels. Den største forskel mellem de to er åbenlyst, at det ene produkt er organisk, hvorimod det andet er uorganisk.

Falsk pels belaster miljøet

Uægte pels er kendt for at være en stor belast for miljøet. Falske pelsjakker produceres i massevis og bruges derefter i et par år, hvorefter de smides ud. Siden de er syntetiske, så har miljøet svært ved at nedbryde dem. Det leder os til det første punkt.

Forskel mellem ægte pels og falsk pels

Infograffik: Forskel mellem ægte og imiteret pels i punktform.

Hvad er imiteret pels?

Der findes mange forskellige slags uægte pelse, alt efter hvilket type, som den skal prøve at forestille. De første faux pelse blev lavet et par år før anden verdenskrig, og de blev kommercielt tilgængeligt i starten af 1950’erne. Alle uægte pelse det tilfælles, at de er lavet af enten petroleum rester, cellulose som er et polymer eller carbon tætte syntetiske fibre. 

Falsk pels er altså dårligere for miljøet

Uægte pels reelt set er lavet af det samme, som du måske kunne finde i ”normale” jakker. Dog er en meget stor del lavet af det svært nedbrydelige petroleum rest. Imiteret pels har også en meget tæt og stor mængde af de her syntetiske fibre i forhold til andre produkter, som benytter de samme stoffer.

 

Hvorfor er der store mængder syntetisk stof i faux pels?

Sammenligner man f.eks. falsk pels med strømpebukser, som også indeholder nylon, så skal pelsen jo forestille at have utroligt mange pelsfibre. De mange falske fibre, om de så skal forstille mink, lammeskind, kanin eller ræv, er i mange tusindevis. Hvorimod et par nogle strømpebukser blot er lavet af få mængder nylon. Desværre er slidstyrken på en falsk pelsjakke kontra nylonstrømpebukser ikke meget bedre.

 

Hvad er fordelene ved falsk pels?

Der er selvfølgelig en prisforskel. Imiteret pels er billig at producere i Kina og andre fjernøstlige lande. Derfor er et alternativ til ægte tilgængelig, hvis man ikke vil bruge mange penge på en kvalitets pels. Syntetisk pels er også til dem, som fravælger ægte pels på baggrund af personlige holdninger.

Falsk pels er meget billigere at producere

Siden falsk pels er så billig at producere, så kan virksomheder billigt lave tusindevis af falske jakker af gangen, hvilket kan give forbrugere et større udvalg. Nok er det en fordel for forbrugerne, at der er meget at vælge i mellem, men det forurener desværre rigtigt meget.

 

Hvor kommer ægte pels fra?

Hele verden. Det kunne være det rigtige svar, men det kommer selvfølgelig an på, hvilken pelstype der er tale om. Man har avlet mink i Norden siden ca. 1930’erne og Nordamerika siden 1920’erne. Kaninpels kommer hovedsagligt fra sydeuropæiske lande såsom Portugal. Det sælskind, som vi sælger, kommer fra Grønland, hvor det er et biprodukt af kødindustrien. Vores vaskebjørnspels kommer fra USA, hvor det bliver solgt på NAFA (North American Fur Auctions). Lammeskind finder du i næsten alle lande i hele verden. Dog sælger vi lammeskind fra Tibet og New Zealand. Vores rævepelse kommer fra Norden.

Kun fra certificerede leverandører

En ting har alt pels på Pelsonline.dk til fælles – Alt vores pels kommer fra certificerede leverandører. For eksempel så er alt Oh! by Kopenhagen Fur pels Origin Assured, som garanterer, at pelsen kommer fra strengt regulerede pelsfarme. Det er en slags garanti for, at dyrevelfærden er i orden.

Hvor kommer pels fra?

Infograffik: Kort der viser hvor Pelsonline.dks pels kommer fra.
Forrige Opbevaring af pels
Næste Bæredygtigt og Pelsonline.dk - Skån miljøet én pels af gangen.

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet