Hvorfor skal jeg vælge en pelsjakke?

Hvorfor skal jeg vælge en pelsjakke?

Når man kigger på moden ude i verden i dag, er der særligt én ting, der skinner igennem. Det er ikke blot specifikke farvesammensætninger og mønstre, der stjæler billedet, det er også mode, der baserer sig på bæredygtighed. Bæredygtig mode er at finde hos rigtig mange designere og det er kommet, for at blive. Når mode kan kaldes for bæredygtigt, kan det være fordi, at dets materiale er bæredygtigt, genanvendeligt eller nedbrydeligt. Det kan også være fordi, at selve produktionen af disse materialer, er blevet gjort bæredygtig. Hvis bare ét af disse tiltag gælder, kan tøjet kaldes for bæredygtigt. Men der findes faktisk et materiale indenfor modebranchen, der er 100 % bæredygtigt – både hvad angår ophav, produktion og materiale. Dette materiale er ægte pels og netop dette bæredygtige materiale er NATURES Collection’s kerne.

Brugen af ægte pels tjener faktisk et ret vigtigt formål i forhold til netop bæredygtighed. Tøjet, der er lavet af naturlige materialer, kan nemlig nedbryde sig selv i naturen og udgør dermed ingen miljømæssige risici. Alternativet til pelsen har vi tøj, der er lavet af syntetiske plastikfibre, der er lavet af petroleum. Dette er, i modsætning til naturligt skind og pels, ikke miljøvenligt og det er overhovedet ikke bæredygtig mode. Det er nemlig en ressource, der ikke kan nedbrydes. Herudover er det vigtigt at nævne, at en pelsjakke har en meget lang holdbarhed. Den vil have sin unikke og flotte naturlige glans i mange år, hvis bare man passer godt på den.

Tit er det fejlagtigt antaget, at når man tager pelsen fra et dyr, så bruges resten af dyret ikke til noget og bliver bare til spild. Dette er langt fra tilfældet. Flere af dyrenes pels er biprodukter til kødindustrien og de øvrige dyr, som ikke spises af mennesker, returneres til naturen, hvor de bliver spist af andre dyr og fungerer dermed som næring for dem. Hos Pelsonline.dk går vi meget op i bæredygtighed, men ligeså meget i dyrevelfærd, så vi kan stå inde for vores produkter. Her er det også væsentligt at nævne, at behandlingen af pels kræver meget milde kemikalier, for netop at beskytte pelsen. Dette gør også, at der ikke manipuleres med pelsens holdbarhed.

Så vil du være med på moden og købe bæredygtigt tøj, så kan du med god samvittighed anskaffe dig din pelsjakke hos Pelsonline.dk. Vi har nemlig et kæmpe udvalg af bæredygtig mode fra NATURES Collection, der består af ægte pels og skind. Vi har alt fra små slippers i lammeskinds uld til store pelsfrakker i mink. I vores webshop finder du vores produkter samt guides til, hvordan du vælger den rigtige pelsfrakke og hvordan du sikrer en god pelspleje.

Forrige Must haves til efteråret
Næste Er pels et miljørigtigt valg?