"Hvordan opbevarer jeg bedst min pelsjakke?"

"Hvordan opbevarer jeg bedst min pelsjakke?"

Vi giver dig fem gode råd, så du kan opbevare din pels, som en professionel buntmager.

Har du en pels,  du gerne vil opbevare korrekt over sommermånederne? Efter du har læst denne blogpost, er du rustet til at opbevare din pels professionelt. 

Det allervigtigste er: 

1. Din pels skal opbevares et tørt og køligt sted

(Du kan finde en liste med forslag i bunden af siden)

Hvis din pels ikke holdes et tørt og køligt sted,  mørner læderet (dvs. miste sin fasthed og styrke). Hvis læderet ikke er i samme faste kvalitet, så kan det revne og i værste fald miste sine hår. Dette er især gældende for minkpelse. 

2. Aldrig udsæt pels for direkte sollys

Som nævnt i første punkt, er det vigtigt at pelses læder ikke revner. Sollys kan udtørre læderet og gøre det stift, hvilket som nævnt ovenfor kan revne læderet og få hårene til at falde ud. Hvis din pels er indfarvet, så kan sollys tilmed ændre farven. 

OBS: Husk at du sagtens må bruge pelsen i sollys. Skaden sker kun, hvis der er tale om kontinuerligt direkte sollys i flere dage i træk. Selvfølgelig skal du bruge pelsen, når solen skinner. 

3. Du må aldrig opbevare pelsen, hvor den ikke kan ånde

Plastikposer er pelsens værste fjende. Hvis en pels opbevares i en pose, hvor den ikke kan ånde, så mørner læderet hurtigt. Dette føre til revner i læderet og en pels som fælder. 

4. Snavs og fedt skal altid fjernes helt

Før pelsen sættes til opbevaring skal du altid prøve at fjerne alt snavs og fedt helt. Mølangreb på pelse sker sjældent for helt rene pelse.

Sådan gør du: 

Når du skal af med snavs, så er det nemmeste er ryste din pels. Du burde også tage dig 5 minutter til at kigge pelsen igennem mellem hårene - måske har du overset noget som sidder fast?

Vigtig: Vi anbefaler ikke, at du prøver at fjerne fedt fra din pels selv. Hvis du mener, at det er et problem, så skal du tage din pels til en opdampning eller helt normal pelsrens. 

5. Husk altid at hænge pelsen på en bøjle med brede skuldre

Pels har ikke godt af at hænge på en tynd stålbøjle. Hvis bøjle ikke er bred,  kan læderet belastes og i værste fald revne. 

Liste med steder vi anbefaler, at du hænger din pels

- I en kølig kælder væk fra sollys.
- I et klædeskab som står i skygge for solen.
- Hos en pelsopbevarer. 

Skal vi opbevare din pels?

Hvis du gerne vil være sikker på, at din pels bliver opbevaret korrekt, så tilbyder vi at gøre det for dig. Det koster 149kr per måned inkl. fragt. Ring til os på 6915 8050, så kan vi fortælle dig mere.

Forrige Hvad er en buntmager? Og hvad laver en buntmager?
Næste Hvad er forskellen på ægte pels og falsk pels?